Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Kuntotarkastus ja homekoira samassa paketissa

Julkaistu 14.08.2017

Perinteinen kuntotarkastus rakenteita rikkomattomin menetelmin, jättää usein paljon arvailuja ilmaan. Nykyaikaisin menetelmin tehty kuntotarkastus yhdistettynä homekoiratutkimukseen, antavat paljon varmemman kuvan rakennuksen kunnosta. Katso lyhyt esittelyvideo aiheesta.

https://youtu.be/Yh5yMvpm5vI

Lue lisää »

Asbestikartoituksia

Julkaistu 10.05.2017

Asbestikartoituksia tehdään tällä hetkellä melko paljon. Taloyhtiöt ja yksityisihmiset teettävät asbestikartoituksia eniten kylpyhuoneremonttien yhteydessä.

Lue lisää »

Homekoira Plus - palvelu

Julkaistu 27.01.2017

Homekoiratutkimuksen yhteydessä tehty kuntotarkastus on asiakkaan kannalta järkevin mahdollinen kokonaisuus, sekä hinta/laatusuhteeltaan järkevin valinta. Rak-Fix tarjoaa homekoiratutkimuksia, joihin on liitetty rakennusalan ammattilaisen tekemä kuntotarkastus. Tämä palvelu on nimeltään  Homekoira Plus

Homekoira Plus palvelussa kartoitetaan riskirakenteet, ja mahdollisten koiran tekemien merkkausten jälkeen arvioidaan ongelmien syyt. Asiakas saa yhden käynnin jälkeen selvyyden ongelmien olemassaolosta ja vakavuudesta, sekä alustavan korjausehdotuksen. Käynnin jälkeen tehtävässä raportissa tuodaan esille rakenteiden riskit ja löydettyjen vaurioiden syyt, sekä välttämättömät korjaustoimenpiteet, tai tarvittavat jatkotutkimukset.

Olen rakennusalan kokemukseni ja koulutukseni lisäksi hankkinut lisäkoulutusta kosteusvaurioisten rakennusten ongelmista ja korjauksesta.  Yli vuoden kestäneessä koulutuksessa Savonia amk:ssa, olen saanut paljon tietoa kosteusvaurioiden synnystä, mikrobiongelmista, rakenteiden tutkimuksista ja korjaustavoista.

Tällä tiedolla ja homekoiran avustuksella saadaan todella kattava tieto rakennuksen tilanteesta, eikä asiakkaan tarvitse teettää käynnin jälkeen uutta tarkastusta. Säästö on merkittävä, koska tutkimus ei maksa juurikaan sen enempää, kuin tavallinen homekoiratutkimus. Mikä parasta epätietoisuus loppuu heti ensimmäisen käynnin jälkeen.

Mikäli Homekoira Plus palvelun jälkeen tehdään tutkitussa kohteessa remonttia, voidaan Homekoira Plus tutkimuksen kulut liittää kotitalousvähennykseen.

Katso vielä lyhyt video aiheesta: https://youtu.be/oAdulj-NJ3c

 

 

 

Lue lisää »

Parsonrusselinterrieri Uuno on aloittanut harjoittelijana

Julkaistu 28.12.2016

Rottweilerpoika Fixu on saanut uuden työparin Uunon.  Uunon koulutus homekoiraksi aloitetaan kunhan peruskoulutusta on saatu vietyä riittävän pitkälle. Uunosta tulee hyvä työpari kookkaan Fixun rinnalle.

Parsonrusselinterrieri UunoParsonrusselinterrieri Uuno                                                                                                

Uuno on toistaiseksi tutustunut vain toimistotöihin.

Tulen päivittämään facebookiin Uunon koulutuksen vaiheita. Annetaan pennun ensin rauhassa tottua uuteen perheeseensä.

Katso video Uunon rankasta toimistopäivästä

https://youtu.be/GeD66HZei4k

Lue lisää »

Annetaan ilmainen tutkimus joululahjaksi

Julkaistu 09.12.2016

Facebook sivuilla olevan kampanja mukaisesti Insinööritoimisto Rak-Fix oy tarjoaa jollekin Ylä-Savolaiselle perheelle ilmaisen kuntotutkimuksen ja homekoiratutkimuksen.

Kohteen valitsee yritys kaikkien ilmoittautuneiden keskuudesta. Valinta tapahtuu 23.12.2016 klo 18:00.

Valituksi tulleelle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Tietonsa lähettäneiden henkilöiden nimiä ei julkisteta missään.

Jos haluat saada lahjoituksen täytä yhteystietosi kohdassa "ota yhteyttä".

Anna lyhyt kuvaus kohteesta, sen ongelmista tai epäilyistä, asukkaista ja rakennuksesta.

Osoite, puhelin ja sähköposti ovat myös tarpeellisia tietoja. Hakemukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti, eikä mitään tietoja luovuteta kolmansille osapuolille.

Mikäli kyseessä on vuokra-asunto on tutkimuksiin oltava omistajalta lupa.

Rauhallista joulun odotusta.

Tiina Tanskanen

Lue lisää »

Talvikampanja on käynnistynyt

Julkaistu 19.11.2016

Talven aikana homekoiratutkimuksiin sisällytetään samaan hintaan ylimääräisiä tutkimuksia. Homekoiratutkimuksen lisänä voidaan tehdä tarkempia riskirakenteiden kartoituksia, pintakosteuskartoituksia, lämpökamerakartoituksia jne.

Ota yhteyttä, niin voimme räätälöidä sopivan paketin.  Huom. hinta on nyt todella edullinen.

Lisätietoja löytyy myös Facebook sivuiltamme https://www.facebook.com/RakFix/

Lue lisää »

Syksyllä ja talvella tulemme panostamaan homeongelmien ratkomiseen

Julkaistu 16.10.2016

Tulemme markkinoimaan alkutalvesta erityistä palvelupakettia, jossa tutkimme sisäilmaongelmien syitä lämpökameran ja homekoiran avulla. Lisätietoja saa soittamalla ja sähköpostilla.

Lue lisää »

Hyvää tietoa saatavilla

Julkaistu 24.08.2016

Hengitysliitto on julkaissut nettisivuillaan kaksi erittäin hyvää opasta.

Opas sisäilmasta sisältää tietoa tyypillisistä huonon sisäilman syistä, sisäilmaongelman selvittämisestä ja korjaamisesta. Ilmanvaihdon oppaassa neuvotaan tarkemmin eri ilmanvaihtojärjestelmien käyttöä ja huoltoa.

Lisätietoa sisäilma-asioista

www.hengitysliitto.fi/sisailma

www.hometalkoot.fi

Sisäilma- ja korjausneuvonta 020 757 5181

Lue lisää »

Mikään ei ole ikuista

Julkaistu 27.03.2016

Etusivun blogissa otan kantaa siihen huolestuttavaan seikkaan, että rakennuksia korjataan ja huolletaan liian vähän.  Ihmiset ovat ehkä vieraantuneet rakennuksistaan, arki on liian kiireistä ja kaikki rakentamiseen liittyvät kustannukset ovat korkeita.

 Olemmeko me ammattilaiset liian kaukana tavallisesta omakotitalo asujasta, vai miksi ihmiset eivät uskalla ottaa yhteyttä ja kysyä neuvoa.

Toivoisin, että minulle tulisi puheluja aivan tavallisilta kansalaisilta, joita askarruttaa omassa rakennuksessaan esiintyvät poikkeamat. Tarvitseeko jokin kohta korjata, onko riskiä tehdä niin tai näin? Näihin kysymyksiin minä vastaisin mielelläni. Haluaisin auttaa myös sinua. Kysy rohkeasti. Kysyminen ei maksa mitään.

Lue lisää »

Tulevan vuoden korjausten suunnittelu

Julkaistu 26.11.2015

Vuosi 2015 on jo kääntynyt loppusuoralle. On aika kääntää katseet jo tulevaan vuoteen.

Tulevan kevään rakennusprojektien suunnittelijat, tekijät ja heidän palvelujensa kilpailutus alkavat käynnistymään piakkoin. Suunnitelmien tueksi on hyvä nyt viimeistään saada riittävät tiedot. Vain hyvin tehty selvitys remontoinnin tarpeesta takaa hyvin tehdyt suunnitelmat.

Usein remontin suunnittelu jätetään rakennesuunnittelijalle, ilman riittäviä lähtötietoja. Hyvin määritellyt lähtötiedot voivat kuitenkin säästää rakennuttajalta sievoisen summan rahaa. Aina ei ole välttämätöntä tehdä kaikkea uudestaan, toisaalta joskus on kustannustehokkaampaa tehdä kokonaan uutta kuin korjata vanhaa.

Korjaustoimenpiteiden suunnittelu ei perustu mielipiteisiin, vaan tutkittuun faktatietoon..

Nyt on aika Isännöitsijöiden, taloyhtiöiden, rakennuttajien ym. henkilöiden miettiä minkälaisia säästöjä voisi saada aikaiseksi tutkituttamalla kohteen korjaustarpeet huolella. Tarveselvitys ja hankesuunnittelu ovat koko korjausprojektin kaksi tärkeintä tehtäväkokonaisuutta. Näiden tehtävien aikana voidaan saada aikaiseksi säästöjä ja korjaustyölle laadukas lopputulos.

Puhun tässä nyt tietoisesti vain korjausprojekteista, vaikka sama tilannehan on tietysti myös uudisrakentamisessa. Korjaustyö on kuitenkin valitettavasti se vaikeampi osa tätä rakentamisen mielenkiintoista kenttää. Korjaustöissä valitettavan usein epäonnistutaan ja uskaltaisin väittää, että korjaustyön epäonnistuminen on usein johtunut puutteellisista lähtötiedoista, joka vaikuttaa suunnittelun tasoon, joka vaikuttaa rakentamiseen, jne.

Huonosti suunniteltua korjaustyötä ei kannata tehdä. Korjauksella on tarkoitus parantaa rakennusta, eikä pelkästään kuluttaa yhteisiä rahoja.

Hyvän suunnittelun saa ainoastaan silloin, kun suunnittelulle annetaan riittävät tiedot mitä pitää korjata ja millä laajuudella / tavalla. Rakennesuunnittelija osaa kyllä miettiä kohteeseen sopivat ratkaisut, mikäli hänellä on riittävät lähtötiedot.

 

Näillä mietteillä ,, keula kohti tulevaa.

Tehdään yhdessä järkeviä ratkaisuja.

 

Tiina Tanskanen 

Lue lisää »

Meidät löydät myös Facebookista https://www.facebook.com/RakFix/