Homekoirapalvelut

Homekoirapalvelut yhdistettynä rakennusalan ammattilaisen arvioon

Mikäli asukkaiden oireilun tai jonkin muun havaitun ongelman takia on syytä epäillä asunnossa olevan hometta, voidaan asiaa tutkia helposti ja edullisesti homekoiran avulla. Rak-Fix oy:n oman homekoiran avulla voidaan palveluihin sujuvasti lisätä myös homekoiratutkimus.

Homekoiratutkimuksen avulla päästään selville ongelmarakenteiden sijainnista, jolloin lisätutkimusten tekeminen saadaan kustannustehokkaasti alkuun. Homekoira on rakennuksen kuntotutkijalle oiva apuväline ja tapa selvittää mikrobivaurioiden olemassaolo.

Homekoiratoiminnasta voitte saada lisätietoa Suomen Homekoirayrittäjien sivustolta (fmdea.fi) tai Hometalkoot sivustolta (hometalkoot.fi). Netistä löytyy myös monen homekoirayrittäjän sivustoja, esim. Facebookista.

Ennen homekoirakartoitusta annetaan tilaajalle ohjeet kuinka tulee toimia ennen homekoiran tulemista rakennukseen. Palveluihimme kuuluu myös pelkät homekoiratutkimukset, mutta ne ovat sisällöltään laajempia kuin normaalit markkinoilla olevat vastaavat tutkimukset. Hinta tosin on yhtä edullinen tai edullisempi.  Rakennusalan ammattilaisen kanssa käytettynä homekoirasta saadaan täysi hyöty jo ensimmäisen tutkimuksen myötä. Raportissa otetaan kantaa kosteusvaurioihin erikoistuneen ammattilaisen silmin, vaurion mahdollisiin syihin ja korjaustarpeeseen.

Rak-Fix oy:n oma homekoira Fixu on opinnoissaan siinä vaiheessa, että tunnistaa tyypillisimmät kosteusvauriohomeet ja löytää ne helposti. Fixu on ansioituneesti toiminut kuntotarkastusten ja tutkimusten mukana. Homekoira on oiva apuväline kuntotarkastuksessa, aivan kuten esim. pintakosteusmittari. Koiralla saadaan selvyys mikrobivaurioituneista rakenteista, ja näin voidaan kohdentaa tarkempia tutkimuksia oikein. Koiran hajuaisti on ilmiömäinen. Ei voi kuin ihastella sitä miten helposti koira haistaa homeen.